Jelenlegi hely

Címlap

KÁRPITOZÁS - Nagy Sándor kárpitosmester

 

Üdvözlöm!

Nagy Sándor kárpitos mester vagyok

Engedje meg, hogy 60 évre visszatekintő szakmai múltamat röviden bemutassam Önnek! 1957-től sajátítottam el a kárpitos szakma alapjait, majd a Szék és Kárpitos Ipari Vállalatnál dolgoztam. Ezt követően közel 10 évig dolgoztam kisiparosnál kárpitosként. 1971-től a Budapesti Műszaki Egyetem kárpitos műhelyének művezetője lettem. 1973-ban szereztem meg a mestervizsgát. Vállalkozásom 35 éve működik a belvárosban. Vállalom ülő és fekvő bútorok teljes felújítását, átalakítását, egyedi bútorok, valamint új bútorok készítését.

Legyen az Őn bútora:

Chesterfield, Klasszikus, Tradicionális, Trend, Modern

stílusú

fotel, kanapé, rekamié, sezlon, szék, ülőke, heverő, franciaágy, sarokkanapé, ülőgarnitúra, függönyözés, fali panel, ajtókárpitozás

kárpitos műhelyünkben, hagyományos anyagok  (kúpos bútorrugó, afrik, lószőr, fehér vatta)  vagy modern anyagok  (poliuretánhab, hideghab,flízvatta, szilikon golyó) segítségével kiváló kárpitos szakemberek több tízéves tudásával, tapasztalatával , felújítjuk szeretett bútorát.

Hívjon bizalommal, a helyszíni felmérés és árajánlat készítés díjtalan!

 

 

 

 ARANYKOSZORÚT KAPOTT NAGY SÁNDOR KÁRPITOSMESTER

Kitüntették a kerület példaképeit

 

Nagy Sándor, kárpitos mester – 1957-ben végezte el a kárpitos szakmunkásképző iskolát, majd 1973-ban mestervizsgát tett. 1985 óta bérli jelenlegi műhelyét, fiával és két alkalmazottal dolgozik. Magas szinten művelik a szakmát, a felújításra váró bútorok új életre kelnek kezük alatt.

 

 1985-ben nyitotta meg műhelyét Nagy Sándor kárpitosmester a Práter utcában. A hetvenhetedik évében járó, korát meghazudtoló munkabírású szakember a mai napig minden áldott nap bejár „birodalmába”, ám fokozatosan átadja az ipart és az irányítást fiának, aki szintén szakmabeli. Eljött az ideje az őrségváltásnak és a pihenésnek.

 

 Nagy úr a Tisza mentén látta meg a napvilágot, de már tizenéves korától a Mátyás téren lakott édesanyjával egészen a hatvanas évekig. Rengeteg emlék köti a városrészhez: „szakmai érdekességként” elmondja, hogy jómaga is Józsefvárosban mondta ki a boldogító igent, ám emellett még a kerületi házasságkötő teremnek azt a négy foteljét is ő újította fel, amikben az ifjú párok és tanúik ülnek a nagy napon.

 1957-től gyakorolja a szakmát, mesterlevelét pedig 1973-ban szerezte meg Józsefvárosban – ekkoriban erre volt szükség az ipar kiváltásához. Márpedig ő mindig is önálló iparos szeretett volna lenni. Maszek, ahogyan azt akkoriban hívták.

 

Pedig jó munkahelye volt, 15 évig a Budapesti Műszaki Egyetem kárpitos műhelyének művezetőjeként dolgozott. „Elment az eszed?  Egy nyugdíjas állást hagysz itt!  – mondta a főnököm, mikor 1985-ben kiléptem, hogy saját műhelyt nyissak itt, a Práter utcában. A döntésem azóta sem bántam meg” – meséli.

 

 Jelenleg fia és egy varrónő mellett két kárpitossal dolgozik. „Még egy munkatársra lenne szükségünk, ám nem olyan könnyű manapság jó szakembert találni” – mondja. Másfél évtizeden át fogadott gyakorlatra kárpitostanulókat műhelyében, de mára ez a kapcsolat megszakadt az ipari iskolával. „Nem voltak motiváltak a fiatalok, akik a kezem alá kerültek. Sajnos egyre kevesebben tudják igényesen művelni a szakmát, például a rugókötözést vagy az alappárnázást, amit soppolásnak nevezett a régi szaknyelv. Márpedig nálunk csak megfelelő tudással dolgozhat valaki” – árulja el műhelyének alapszabályát Nagy Sándor.

 

 


--------------------------------------------------


Antik bútorok kárpitozása
Antik bútor kárpitozás
Bútor kárpitozás
Bútor javítás

Egyedi bútorok
Egyedi bútor
Egyedi bútorkészítés
Kárpitozás budapesten
Kárpitozás Pest megyében
Kárpitozás minden kerületben
Kárpitos munkák
Kárpitos mester
Bútor kárpitos
Újrakárpitozás
Bútorjavítás